Ieder Het Zijne Pedicure Elst


Ieder Het Zijne Pedicure Elst

Reuma


Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Het komt voor bij oud en jong en zelfs bij kinderen. Het is dus niet geheel goed als men zegt reuma is slijtage. Dat voelt of men dan alleen oud en versleten zou zijn, dat is dus niet zo!

De reumatische aandoeningen bestaan uit 3 hoofdvormen:
  • Reumatoïde artritis (RA) - Een ontstekingsziekte waarbij er een ontsteking in gewrichtskapsel zit (het slijmvlies is ontstoken).
  • Artrose - Een aandoening waarbij kraakbeen wordt afgebroken. De kwaliteit van het kraakbeen gaat geleidelijk achteruit.
  • Weke delen reuma - Pijn aan slijmbeurs, banden, pezen en spieren

Reumatische aandoeningen veroorzaken pijn, stijfheid en moeite met bewegen en vermoeidheid (zie ook www.reumafonds.nl). Veelal komt het voor in gewrichten van nek, onderrug, knieën, heupen, duim, vingers en grote teen. Maar misschien is het begrip klauw- of hamerteen, plat- of knik- en spreidvoet u ook niet geheel onbekend? Onder andere heeft een reuma-patiënt bijna altijd te maken met ongewenste eelt- en likdoornvorming aan zijn of haar voeten. Dit heeft te maken met:
  • de veranderende stand van voet en tenen,
  • het weefsel onder de bal van de voet dat dunner wordt of verschuift,
  • schoenen die niet goed (meer) passen, waardoor er veranderingen aan uw tenen en nagels kunnen ontstaan.

Des te belangrijker dat uw pedicure weet hoe om te gaan met mensen met een reumatische aandoening en op de hoogte is wat de ziekte nog meer aan risico's inhoudt dan alleen voorzichtig plaats nemen op een goede pedicure stoel. Omdat zowel vóór als na en vooral tijdens de pedicure behandeling dit van essentieel belang is. Daarom bent u bij pedicurepraktijk Ieder Het Zijne verzekerd van pedicure Joke met aantekening 'voetverzorging bij reumapatiënten', gespecialiseerd in voetbehandelingen bij mensen met reuma.Ieder Het Zijne Pedicure Elst


Korte Bemmelseweg 44
6662 BP, Elst (Gld)
(0481) 37 85 59
joke@iederhetzijne.nl
Bekijk pedicure vergoedingen op
Pedicure vergoedingen op Zorgwijzer.nl