Ieder Het Zijne Pedicure Elst


Ieder Het Zijne Pedicure Elst

Pedicure behandelingen


Hygiëne
Voor ik u in kennis stel van mijn vakkennis op het gebied van voetbehandelingen en pedicure technieken, wil ik u als eerste enige informatie over hygiëne aanreiken. Waarom wil ik u als eerste dit onderdeel aanreiken? Omdat dit ook mijn eerste vereiste al was voordat ik al mijn verplichte beroepsdiploma's en certificaten behaalde en dat is het nog steeds.

Hygiëne betekent gezondheidsleer, waarbij men zich bezighoudt met het bevorderen van de gezondheid en het in stand houden daarvan. Daarom moet het doel van hygiëne in de voetverzorging zijn te voorkomen dat er infecties ontstaan en ziekteverwekkende micro-organismen zich kunnen verspreiden. Hygiëne is dus een éérste vereiste. Deze gezondheidsbevorderende regels noemt men de HAM-code en staan beschreven in de Code voor de voetverzorger. U zult begrijpen dat een pedicure deze codes moet weten zodat men de hygiënische maatregelen kan nemen met betrekking tot de praktijkruimte, instrumenten en ten aanzien van de hygiëne van de voetverzorger zelf. Bij mij zijn al deze maatregelen t.a.v. hygiëne een normale gang van zaken.

Pedicure behandeling
Een pedicure behandeling bestaat uit een aantal handelingen. De voeten worden gedesïnfecteerd en dan worden de nagels geknipt. Vervolgens behandel ik met een pedicure nat-frees-techniek-machine likdoorns, eelt, kloven en daarna de eventuele aanwezige ingroeiende nagels of wratten. Hierna wordt met de nat-frees-techniek alles glad en netjes afgewerkt. Als laatste worden beide voeten opnieuw gedesïnfecteerd en ingecrémed.

Bij pedicurepraktijk Ieder Het Zijne kunt u er van uit gaan dat bij elke eerste pedicure behandeling een anamnese wordt gemaakt. Dit is een vraaggesprek over uw relevante kenmerken die voor u en mij van belang zijn ten aanzien van de behandeling. Vervolgens zal worden gekeken welke voetzorg in uw geval het beste is. Onderstaand vindt u een overzicht van de verschillende specialistische behandelingen en pedicure technieken waarvoor u bij mij terecht kunt.

Specialistische voetzorg en pedicure technieken


Diabetes mellitus

Diabetes mellitus kenmerkt zich door verschillende ongemakken, waaronder ook voetproblemen. Het is dan ook van groot belang dat alle diabetespatiënten goede voetverzorging krijgen.
 

Reuma

Reumatische aandoeningen veroorzaken pijn, stijfheid, moeite met bewegen en vermoeidheid. De pedicure kan uw voeten verzorgen wanneer dit voor u moeilijk is of niet meer gaat.
 

Voetscreening

Mensen met een specialistische risicovoet hebben meer kans op voetproblemen. Door te screenen op risicofactoren kunnen eventuele complicaties vroegtijdig worden ontdekt.

Schimmelnagels

Schaamt u zich voor lelijke teen- of schimmelnagels? Dat is nu verleden tijd met LCN Wilde-Pedique gel met kiemdodend component piroctone olamine.
 

Ingroeiende nagel

Bij een ingroeiende nagel kan een nagelbeugel geplaatst worden. De nagel wordt door de beugel geholpen om weer in een normale stand terug te keren.
 

Nagelreparatie

Een afgebroken hoek of gespleten nagel? Pedicurepraktijk Ieder Het Zijne biedt u de oplossing: de nieuwe standaard in teennagel correctie.

Ortheses en druk-
verdelende technieken

Ortheses en drukverdelende technieken bieden uw huid bescherming tegen drukplaatsen onder de voet of (weke) likdoorns tussen de tenen.
 

Overige
behandelingen

Bij pedicurepraktijk Ieder Het Zijne kunt u ook terecht voor cosmetische hand- en voetnagels en, niet te vergeten, ontspanningsmassages.
 

Persoonlijk
advies

Elke persoon is verschillend! Daarom geef ik u als pedicure graag een uitgebreid persoonlijk advies over eventuele problemen en verzorging van uw voeten.

EHBO gediplomeerd


Graag wil ik u ook meedelen over de kennis van mij ten aanzien van mijn opleiding tot het verlenen van de eerste hulp (EHBO):
  • Reanimatie (als elke seconde telt)
  • Wonddrukverband aanleggen
  • Verbandleer en kleine ongevallen
  • Eerste hulp bij wandelletsel

Mijn opleiding met behalen van diploma heb ik gevolgd bij het Oranje Kruis in Zetten, waar ik met veel plezier de opleiding heb gevolgd. Omdat men daar uitgebreid de aandacht en inzet geeft die voor deze kennis nodig is. De aansluitende modules heb ik in Elst gevolgd gezien door privé-omstandigheden de afstand beter te combineren was. Ook daar heb ik het als prettig ervaren.

Dit is als pedicure zeker een pluspunt van rijker zijn aan ervaring ten aanzien van hulpverlening binnen je eigen praktijk. Zeker door ervaringen die je dan als hulpverlener tijdens je opleiding meeneemt bij verenigingen of andere bedrijven met activiteiten en of op sportvelden waar sport wedstrijden worden gehouden. Waar menig maal ongelukjes of blessures plaatsvinden.

Ieder Het Zijne Pedicure Elst


Korte Bemmelseweg 44
6662 BP, Elst (Gld)
(0481) 37 85 59
joke@iederhetzijne.nl
Bekijk pedicure vergoedingen op
Pedicure vergoedingen op Zorgwijzer.nl