Ieder Het Zijne Pedicure Elst


Ieder Het Zijne Pedicure Elst

Ortheses en drukverdelende technieken


Ortheses en drukverdelende technieken komen tot stand door drukwerende materialen die uw huid bescherming bieden tegen drukplaatsen onder de voet (plantair) en of (weke) likdoorns tussen de tenen (digiti). Aan de hand van voorbeelden kan ik u de volgende technieken en materialen laten zien.

Ortheses
Oorzaken van voetklachten in de schoen kunnen veroorzaakt worden door de stand van de voeten in de schoen. Als er klachten ontstaan zoals pijn op de teen bijvoorbeeld door een likdoorn (dorsaal) oftewel bovenop het vierde of vijfde kleine teentje, kan hier een drukverlagende orthese voor gemaakt worden. Een ander voorbeeld kan zijn pijn tussen de tenen door een (weke) likdoorn. Ook hier kan een drukverlagende orthese voor gemaakt worden op de maat van uw voet. Dit rekeninghoudende met u schoen(model). De corrigerende orthese wordt door een podotherapeut aangelegd waarmee ik goede samenwerking ondervind zodat dit door een onderlinge terugkoppeling tussen de podotherapeut en mijzelf tot een goed resultaat kan leiden.

Drukverdelende technieken
Dit wil zeggen anti-druk aanlegging door drukwerende middelen. Uiteraard beheers ik de huidbeschermende techniek die ik u als pedicure in mijn pedicurepraktijk kan aanleggen om de pijnlijke drukplaatsen voor u te ontlasten. Dit gebeurt door middel van verschillende materialen o.a. door vilt, fleecyweb van verschillende diktes, schuimrubber of siliconen. Deze materialen zijn van dun, zacht, zelfklevend en elastisch materiaal. De materialen kunnen ook gebruikt worden na het verwijderen van een eelt behandeling dat nog enigszins gevoelig kan zijn en zijn uiteraard goed te gebruiken bij cliënten die snel allergisch zouden kunnen reageren.Ieder Het Zijne Pedicure Elst


Korte Bemmelseweg 44
6662 BP, Elst (Gld)
(0481) 37 85 59
joke@iederhetzijne.nl
Bekijk pedicure vergoedingen op
Pedicure vergoedingen op Zorgwijzer.nl