Ieder Het Zijne Pedicure Elst


Ieder Het Zijne Pedicure Elst

Diabetes mellitus


Diabetes mellitus is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Alleen al in Nederland zijn er in totaal zo'n miljoen mensen met diabetes. Jaarlijks komen er ongeveer 70.000 patiënten bij. Dit ziektebeeld kenmerkt zich door verschillende ongemakken, waaronder problemen met de ogen (slechtziendheid) en nieren, maar kan ook gepaard gaan met voetproblemen. De combinatie van minder gevoel in voet en been (neuropathie) en slechtere doorbloeding in de bloedvaten van voet en been (angiopathie), zorgt dat wondjes onopgemerkt kunnen ontstaan en minder snel kunnen genezen. Dit wil echter niet zeggen dat iedere diabetespatiënt ook daadwerkelijk last krijgt van zijn of haar voeten. Toch zien we dat wanneer we dit uitdrukken in percentages ongeveer 10 tot 25 procent van alle diabetespatiënten last krijgt van een ulcus aan de voet. Het is dan ook van groot belang dat alle diabetespatiënten goede voetverzorging krijgen.

Voetverzorging bij diabetes mellitus
Voor mensen met diabetes mellitus wordt de standaard pedicure behandeling uitgebreid met een screening van onder andere gevoelstesten (oppervlakkig en diepergevoel), gezichtsvermogen (visus-kaartje ogen) en blauwafdrukken met een eventuele doorverwijzing naar een andere discipline (zie ook voetscreening). Dit wordt vervolgens met u besproken ten aanzien van mijn ondervindingen en adviezen. Eventueel met vooraf en/of als terugkoppeling met de andere disiplines zoals o.a. huisarts, diabetesverpleegkundige of podotherapeut. Met deze disciplines werk ik nauw samen in Elst, Overbetuwe en Arnhem.

Mede door de gemaakte blauwafdruk zouden we ook kunnen overwegen of een eventuele houdingstherapie voor u van toepassing zou kunnen zijn. Dit om verbetering te kunnen ontwikkelen ten aanzien van druk (plantair eelt, likdoorns) aan de onderzijde van uw voeten dat tijdens lopen en de afwikkeling (dynamisch) en tijdens het stilstaan (statisch) u pijn zou kunnen wegnemen en eelt (calus) en/of likdoorns (clavus) zou kunnen verminderen.Ieder Het Zijne Pedicure Elst


Korte Bemmelseweg 44
6662 BP, Elst (Gld)
(0481) 37 85 59
joke@iederhetzijne.nl
Bekijk pedicure vergoedingen op
Pedicure vergoedingen op Zorgwijzer.nl